DB_LOGO_2023_WHITE.svg

EVENTS. LIFESTYLE. MEDIA.

De reistrends van 2024

Volgens de trendwatchers zoeken we in 2024 meer naar innerlijke ervaringen, willen we diepgaande en persoonlijke momenten die een positieve impact hebben. We verlangen naar rust om naar de sterren te staren, in plaats van haastig kilometers af te leggen of bergen te beklimmen voor een Instagram-post.

  1. Sterrenreizen Na bosbaden (genieten van de natuur) is de volgende stap het sterrenbad: reizen naar plekken zonder lichtvervuiling om de Melkweg met eigen ogen te aanschouwen. Verwacht gespecialiseerde reizen waar je ook nog iets opsteekt. Denk aan reizen naar het noorderlicht, het zuiderlicht, zonsverduisteringen, de middernachtzon en plekken met veel vallende sterren. Luxe is een must, met comfortabele cabines met een glazen plafond. Astronomisch gezien is 2024 een topjaar voor hemelse verschijnselen, wat deze trend nog meer ondersteunt.

  2. De koele vakantie Door de hitte op gebruikelijke vakantiebestemmingen is de ‘coolcation’ opgekomen, in gebieden waar hittegolven minder voorkomen. IJsland, Schotland, Finland en Letland zijn populair, en ook Noorwegen en Zweden winnen terrein.

  3. Leve het laagseizoen Wie niet vastzit aan schoolvakanties of de bouwvak, vermijdt het hoogseizoen en kiest voor vakanties in het voor- of najaar. Minder drukte, gematigdere temperaturen en lagere prijzen. Het vakantieseizoen wordt ook langer en begint wat vroeger.

  4. Luxe per trein Internationaal reizen per trein is duurzaam, biedt een landschapsuitzicht, je stapt midden in de stad uit en er is meer ruimte dan in het vliegtuig. Hoewel de zeer luxe ervaring zoals de Orient-Express voor de meeste mensen niet betaalbaar is, groeit het aanbod tussen luxe en basis. Denk aan eigen slaapcabines, comfortabele stoelen, uitstekende catering. Slow travel met een vleugje luxe wordt in 2024 zeker populairder.

  5. Stiltereizen Als opvolger van de digitale detox is de stiltereis opgekomen. Een stiltevakantie is geen ervaring waar je van moet bijkomen als je thuis bent, maar eerder een moment van rust, wellness, stille plekken, slaapresorts en ‘quiet hotels’ waar je rustig aan het zwembad kunt zitten zonder feestgedruis.

 
 
 

< TERUG NAAR

Deel dit artikel met je vrienden