DB_LOGO_2023_WHITE.svg

EVENTS. LIFESTYLE. MEDIA.

Drake’s Disstrack Met AI Tupac Wekt Woede Op bij Tupac’s Familie

Recente controverse omtrent een nummer van Drake heeft de aandacht getrokken van zowel fans als critici, en heeft ook de familie van de legendarische rapper Tupac Shakur opgeschud. Het nummer, genaamd “Taylor Made”, bevat een AI-versie van Tupac, wat heeft geleid tot felle reacties van degenen die de nalatenschap van Tupac beheren.

In een brief opgesteld door de familie van Tupac, samen met juridische vertegenwoordiging, werd duidelijk gemaakt dat ze diep teleurgesteld zijn in Drake’s beslissing om het nummer uit te brengen. De brief, ingezien door USA Today, eist dat het nummer onmiddellijk offline wordt gehaald en verwijderd wordt van alle platforms waar het momenteel beschikbaar is.

“We eisen dat u onmiddellijk stopt met elke verdere publicatie en exploitatie van de plaat en dat u onmiddellijk ALLE NODIGE stappen onderneemt om deze te verwijderen van alle platforms waar deze publiekelijk beschikbaar is,” aldus de brief.

Een van de belangrijkste punten van zorg voor de familie van Tupac is het gebruik van de stem van Tupac in het nummer om rapper Kendrick Lamar aan te vallen. De brief maakt duidelijk dat Tupac’s familie nooit goedkeuring zou hebben gegeven voor een dergelijk gebruik van zijn stem, vooral niet tegenover iemand zoals Lamar, die publiekelijk en privé respect heeft getoond voor Tupac en zijn nalatenschap.

Deze gebeurtenis werpt een schaduw over de relatie tussen artiesten en de nalatenschappen van overleden iconen, en benadrukt de delicate aard van het gebruik van het werk van deze iconen na hun dood. Voor Tupac’s familie is het een kwestie van respect voor zijn nalatenschap en het beschermen van zijn erfenis tegen ongeoorloofd en negatief gebruik.

Deze controversiële situatie laat zien hoe belangrijk het is voor artiesten en producenten om zorgvuldig na te denken over het gebruik van het werk van overleden iconen, en benadrukt het belang van respect voor hun nalatenschap en de wensen van hun nabestaanden.

< TERUG NAAR

Deel dit artikel met je vrienden