DB_LOGO_2023_WHITE.svg

EVENTS. LIFESTYLE. MEDIA.

De mooiste stranden ter wereld

De mooiste stranden ter wereld
 
De zomervakantie is weer gearriveerd. Iedereen heeft weer zin om lekker in de zon te struinen, te luieren met een goed drankje op een badlaken of beiden. Een goed moment dus om eens bij de mooiste stranden ter wereld stil te staan. Hier is onze top vijf.
 
Playa del Amor, Islas Marietas, Mexico: Een indrukwekkende ring van rotsen omcirkelt dit strand in Mexico. Niet meer dan zes bezoekers mogen het ‘Strand van de liefde’ tegelijk bezoeken, en dat alleen onder begeleiding.
 
Playa de las Catedrales, Ribadeo, Spanje: Playa de las Catedrales is een van de mooiste stranden van Spanje en dankt haar naam aan de ruim dertig meter hoge rotsbogen die het strand omringen. De rotsen zijn uitgehouwen door de golven en doen denken aan de luchtbogen van gotische kathedralen.
 
Anse Source d’Argent, La Digue, Seychellen: Met zijn door de zon geblakerde, reusachtige keien, kalme turquoise water, sneeuwwitte zand en weelderige palmbomen en junglevegetatie, lijkt dit strand aan de Indische Oceaan te zijn bedacht door een ontwerper van Hollywood-decors.
 
One Foot Island, Aitutaki, Cookeilanden: Op One Foot Island, dat onderdeel uitmaakt van de Cookeilanden, waan je je even in een aflevering van Expeditie Robinson. Niet zo gek, want de Amerikaanse variant van de tv-serie, Survivor, werd hier ook opgenomen. Tapuaetai, dat in het lokale Maori-dialect ‘één voetafdruk’ betekent, ligt pal aan de overzijde van de heldere lagune en heeft een kustlijn van palmen die je een kwartier lang kunt volgen.
 
Shell Beach, Shark Bay, West-Australië
In het westen van Australië ontvouwt zich dit kilometerslange strand van ontelbaar veel witte schelpen, in een laag van soms wel negen meter diep. Dit schitterende strand ligt binnen het Unesco-werelderfgoed Shark Bay. Trek gekregen al dat luieren onder de warme zon? Ga een hapje eten in het Old Pearler Restaurant, dat geheel is opgetrokken uit schelpen van dit strand.

< TERUG NAAR

Deel dit artikel met je vrienden