DB_LOGO_2023_WHITE.svg

EVENTS. LIFESTYLE. MEDIA.

Wan Switi Manspasi Day

Vandaag vieren 150 jaar afschaffing van de slavernij. Dat tot slaaf gemaakten nog 10 jaar lang gedwongen werden om te blijven werken op de plantages, moeten we niet vergeten. Vieren we dan eigenlijk niet 140 jaar afschaffing van de slavernij? Hier komen we nog een keer op terug!

Vandaag vieren we KetiKoti!

Ism EYE filmmuseum organiseert Da Bounce een speciale filmavond in EYE. Voorafgaand aan het programma is er Free HeriHeri voor de bezoekers.

Tijdens deze avond staan we stil bij de invloedrijke Surinaamse schrijver en dichter Edgar Cairo. De helaas overleden documentairemaker Cindy Kerseborn heeft een prachtige documentaire gemaakt over Edgar Cairo – Ik ga dood om jullie hoofd. 
Vanavond vertonen wij een indrukwekkende scene uit deze film. Daarna vertonen we de film Xiomara uit de reeks Sranan Folktales van de Surinaamse filmmaker Loelle Monsanto en Waka Nanga Mi van de filmmaker Evani Gilds. Met hen gaan we in gesprek over het verwerken van hun roots in hun werk. 

Verder kan het publiek genieten van een optreden van CHIBUDIKE; bestaande uit spoken-word-performer Achi Chioma en percussionist Egoibudike Emechete.

Daarnaast vertoont EYE archiefbeelden uit Suriname.
Het programma wordt gehost door the lovely Femmetastic!

Er zijn helaas geen tickets meer beschikbaar.

< TERUG NAAR

Deel dit artikel met je vrienden