DB_LOGO_2023_WHITE.svg

EVENTS. LIFESTYLE. MEDIA.

Voetballer Robinho moet 9 jaar de cel in

In een schokkende wending van gebeurtenissen werd oud-voetballer Robinho op donderdagavond in Brazilië gearresteerd en vastgezet. De voormalige speler van topclubs als Real Madrid, Manchester City en AC Milan werd eerder veroordeeld tot een celstraf van negen jaar voor zijn betrokkenheid bij een groepsverkrachting in Italië.

Robinho’s advocaten probeerden wanhopig zijn celstraf uit te stellen, maar hun verzoek werd resoluut afgewezen door het Braziliaanse hooggerechtshof. De federale politie van Santos kwam slechts enkele uren later met een verklaring over de arrestatie van de veertigjarige oud-voetballer, die bekendstaat als Robson de Souza.

Het hooggerechtshof van Brazilië bepaalde onlangs dat Robinho zijn straf in eigen land moet uitzitten, nadat Italië om zijn uitlevering had gevraagd. Dit omdat de Braziliaanse grondwet de uitlevering van haar burgers verbiedt. In 2013 werd Robinho door een Italiaanse rechtbank veroordeeld tot negen jaar cel voor zijn vermeende rol in de verkrachting van een vrouw in een nachtclub in Milaan. De oud-voetballer heeft deze beschuldigingen altijd ontkend en beweert dat de seks “wederzijds was overeengekomen”, zoals hij op de Braziliaanse televisie verklaarde.

De arrestatie van Robinho markeert een triest hoofdstuk in zijn leven, een leven dat ooit werd verheerlijkt door zijn voetbaltalent en roem, maar nu overschaduwd wordt door duistere juridische kwesties en beschuldigingen van verkrachting.

< TERUG NAAR

Deel dit artikel met je vrienden

Subscribe to your weekly dose of great news!

Subscribe