DB_LOGO_2023_WHITE.svg

EVENTS. LIFESTYLE. MEDIA.

Prinsjesdag 2023: meer koopkracht

Prinsjesdag vond plaats op 19 september en was natuurlijk de talk of the day. Behalve dat de hoedjes en outfits zoals altijd besproken werden, was er ook opvallend veel (mannelijke) aandacht voor Alexia, de middelste dochter van Koning Willem die trouwens een opvallend hoog babe level heeft ontwikkeld. Daarnaast werden er voor bepaalde groepen rooskleurige verwachtingen geschept voor 2024. Zo zullen ouders en kids profiteren van een flinke verhoging op het kindgebonden budget.
Het demissionaire kabinet heeft verder geen grote nieuwe beleidslijnen aangegeven, maar er is een duidelijke focus op het verminderen van armoede, wat ook een verkiezingsbelofte was. De armoede zal naar verwachting met 1,3 procent dalen.
 
Voor rokers, verkeershufters en bierdrinkers onder ons ziet het er minder rooskleurig uit. De prijzen van bier en sigaretten worden verhoogd met een stijging van 60 cent per pakje sigaretten en ook zullen er aanzienlijke stijgingen in de prijs van shag komen. Bovendien zullen de kosten voor verkeersboetes met 10 procent stijgen. Dat betekent concreet 300 euro voor door rood rijden en 420 euro voor bellen achter het stuur. Het Ministerie van Justitie maakt ook geen geheim van dat deze maatregelen in eerste instantie worden genomen om de schatkist te vullen, aldus het ministerie van Justitie.
 

< TERUG NAAR

Deel dit artikel met je vrienden