DB_LOGO_2023_WHITE.svg

EVENTS. LIFESTYLE. MEDIA.

Het Gevecht van de Eeuw: Jake Paul vs. Mike Tyson op 20 juli

Op 20 juli gaat een langverwacht boksgevecht plaatsvinden: de confrontatie tussen Jake Paul (27) en Mike Tyson (57). Sinds de aankondiging in maart heeft deze wedstrijd de aandacht getrokken van boksfans over de hele wereld. Maar waarom wordt dit duel beschouwd als “het grootste gevecht van de eeuw”?

Jake Paul is bij veel mensen in Nederland bekend als YouTuber en als de vriend van schaatsster Jutta Leerdam. De 27-jarige Amerikaan heeft echter ook naam gemaakt als professionele bokser. Zijn debuut in 2020 tegen YouTuber AnEsonGib markeerde het begin van zijn bokscarrière. Sindsdien heeft hij gevechten gewonnen tegen Nate Robinson, Ben Askren, Anderson Silva, Tyron Woodley, en Nate Diaz. Alleen tegen Tommy Fury moest hij het onderspit delven.

Jake heeft veel lof ontvangen voor zijn prestaties in de ring, maar werd vaak verweten dat hij nooit echt grote tegenstanders koos. Om deze kritiek te weerleggen, kondigde hij op 7 maart via X (voorheen Twitter) zijn gevecht aan tegen de legendarische Mike Tyson. “Mijn doel is om wereldkampioen te worden en nu heb ik de kans om mezelf te bewijzen tegen de grootste zwaargewichtkampioen ter wereld, de gevaarlijkste bokser aller tijden. Tijd om Iron Mike te laten slapen,” aldus Jake Paul.

Mike Tyson, ook wel bekend als “Iron Mike,” is een van de meest iconische en gevaarlijke zwaargewichtboksers in de geschiedenis van de sport. Zijn reputatie en prestaties spreken voor zich, en ondanks zijn leeftijd van 57 jaar, blijft hij een formidabele tegenstander. Dit gevecht tegen Jake Paul biedt Tyson de kans om nogmaals zijn legendarische status te bevestigen.

Gezien het grote leeftijdsverschil tussen de twee boksers zijn de regels voor het gevecht aangepast om de veiligheid te waarborgen. De wedstrijd zal bestaan uit acht rondes van twee minuten, in plaats van de gebruikelijke drie minuten per ronde. Beide boksers zullen 14 oz bokshandschoenen dragen, die zwaarder zijn dan normaal, om de impact van de slagen te verminderen. Er zal geen jury aanwezig zijn; het gevecht eindigt pas bij een knock-out. De Texas Department of Licensing and Regulations heeft het gevecht als officieel erkend, wat betekent dat de uitkomst wordt opgenomen in de professionele boksstatistieken van beide vechters.

Het gevecht zal plaatsvinden in het AT&T Stadium in Arlington, Texas, voor een publiek van maar liefst 80.000 toeschouwers. Voor degenen die niet naar Arlington kunnen afreizen, is er goed nieuws: het spektakel zal exclusief te streamen zijn op Netflix. Het exacte tijdstip van de wedstrijd is nog onbekend, maar in Nederland zal het gevecht in ieder geval op 21 juli te zien zijn.

Met deze aanpassingen en de intensiteit van de rivaliteit belooft de confrontatie tussen Jake Paul en Mike Tyson een spectaculair evenement te worden dat niemand wil missen. Fans over de hele wereld kijken reikhalzend uit naar deze epische strijd, die ongetwijfeld de geschiedenisboeken zal ingaan.

 

< TERUG NAAR

Deel dit artikel met je vrienden