DB_LOGO_2023_WHITE.svg

EVENTS. LIFESTYLE. MEDIA.

Is dit het einde van het Oh My Music Festival?

In een recente aflevering van Boos ging Tim Hofman dieper in op het Oh My Music Festival, een evenement dat jaarlijks een hoogtepunt vormde voor hiphopliefhebbers. Maar dit keer was het geen feestje; het festival werd abrupt geannuleerd voor de editie van 2023 vanwege de toenemende kosten in de festivalbranche. Dit liet een legioen aan teleurgestelde festivalgangers achter, hun kaartjes zonder enige vorm van vergoeding.

Hoewel beloftes werden gemaakt over terugbetalingen, bleef een oplossing uit. Teleurgestelde klanten namen hun frustraties mee naar het BNN-programma Boos om hun ongenoegen te uiten. In een poging tot schadeloosstelling overwoog het festival om de editie van 2024 te laten plaatsvinden en kaarthouders van 2023 te compenseren met tickets voor dat jaar. Maar dit plan viel als een kaartenhuis in elkaar na een vergunningen debacle met de Gemeente Almere.

Deze onvoorziene tegenslag leidde tot het terugtrekken van een externe investeerder, waardoor het bedrijf achter Oh My Music Festival nu op de rand van faillissement staat. Met het wegvallen van Rolling Loud/Woo Hah en nu ook Oh My Music Festival, lijkt het aanbod van hiphop festivals in rap tempo te slinken. Dit betekent niet alleen een verlies voor de fans van het genre, maar ook voor de gehele muziekscene.

< TERUG NAAR

Deel dit artikel met je vrienden

Subscribe to your weekly dose of great news!

Subscribe