DB_LOGO_2023_WHITE.svg

EVENTS. LIFESTYLE. MEDIA.

A Different World cast on tour

Een reünie van wereldklasse staat op het programma! De cast van de iconische show “A Different World” komt samen voor een HBCU-tour langs 10 steden. HBCU staat voor Historically Black Colleges & Universities.

Bijna de volledige originele cast zal deelnemen aan dit studentikoze feest. Verwacht onder andere Darryl M. Bell, bekend als Ronald ‘Ron’ Johnson, Charnele Brown in de rol van Kimberly ‘Kim’ Reese, en Jasmine Guy, beter bekend als Whitley Marion Gilbert Wayne. Ook Kadeem Hardison als Dwayne Cleophus Wayne, Dawnn Lewis als Jaleesa Vinson Taylor, Winifred ‘Freddie’ Brooks alias Cree Summer, Glynn Turman als Col. Bradford ‘Brad’ Taylor, en Sinbad als Walter Oakes zullen aanwezig zijn. Producenten van “A Different World”, Debbie Allen en Susan Fales, maken ook hun opwachting op deze unieke reünie.

In een officiële verklaring aan People sprak Bell over de aanstaande reünie. Hij benadrukte dat het doel verder gaat dan het kapitaliseren op nostalgie. Bell verklaarde dat de cast de intentie heeft om vandaag en morgen leiders te inspireren en te vieren.

“De cast van ‘A Different World’ is samengekomen om ons 35-jarig erfgoed te vieren en meer geschiedenis te schrijven met de HBCU’s van vandaag en de leiders van morgen!” zei Darryl Bell. “Onze missie gaat verder dan nostalgie. We zijn op een missie om bewustzijn te creëren en de inschrijving bij HBCU’s landelijk te vergroten. Door gebruik te maken van de sterrenkracht en culturele impact van ‘A Different World’, willen we een nieuwe generatie inspireren om HBCU’s te kiezen als hun academische thuis. We vertellen niet alleen een verhaal; we herschrijven het narratief.”

“A Different World” ging in première in september 1987 en liep zes seizoenen op NBC tot 1993. Oorspronkelijk begon de serie als een spin-off van de zeer populaire “Cosby Show”, met Lisa Bonet als het oorspronkelijke hoofdpersonage, Denise Huxtable. De show volgde Bonet in een ‘coming-of-age’-verhaal terwijl ze volwassen werd samen met verschillende studenten van Hillman College, de fictieve HBCU in Virginia.

Volgens Entertainment Weekly werd Lisa Bonet uit de show gezet nadat ze zwanger werd van toenmalig echtgenoot Lenny Kravitz. Marisa Tomei, die Maggie Lauten speelde, werd ook na één seizoen uit de show verwijderd. Na de overname door Debbie Allen wilde ze Tomei betrekken in een verhaallijn à la “Guess Who’s Coming to Dinner” met Kadeem. NBC-executives wilden echter geen interraciale koppels en streden uiteindelijk om Marisa uit de show te verwijderen (let this sink in..). Loretta Divine, die de huismoeder speelde, verliet ook de show na één seizoen

Als deze cast naar Nederland zou komen, zat team Da Bounce op de eerste rij! What about you?

< TERUG NAAR

Deel dit artikel met je vrienden

Subscribe to your weekly dose of great news!

Subscribe