DB_LOGO_2023_WHITE.svg

EVENTS. LIFESTYLE. MEDIA.

Zo gaat het sparen wel lukken!

Heb je moeite met sparen? Check onderstaande tips. Wedden dat het nu wel gaat lukken!

💡 SPAAR MET EEN DOEL
Weten waarvoor je spaart, maakt het veel makkelijker. Van die dream vacay tot een chill buffer, of het betalen van je kids’ studie – jij kiest. Koppel er een bedrag en termijn aan. Bedenk hoeveel je elke maand kunt missen en match het met je doel. Laat je niet beïnvloeden door anderen, kies iets wat past bij JOU.

🔍 BREEK JE DOEL OP
€5.000 klinkt als veel, maar hak het in stukken. Als je dat in twee jaar wilt sparen, betekent dat €208 per maand. Kan je dat vrijmaken? Slimmer boodschappen doen, ongebruikte abonnementen skippen, kleding verkopen op Vinted – kleine stappen leiden tot grote besparingen.

💸 PAY YOURSELF FIRST
Maak jouw doel even belangrijk als je huur, verzekering en Netflix. Boek als eerste geld over naar je spaarrekening zodra je salaris binnenkomt en leef de rest van de maand van wat er over is. “Spend what is left after saving.” Stel een specifiek doel in je bankieren-app en zie je spaarpot groeien.

📆 DE 1%-REGEL
Heb je moeite met een vast bedrag sparen? Neem de tijd om nieuwe gewoontes aan te leren. Probeer de 1%-methode: spaar in maand 1, 1% van je netto-inkomen, in maand 2, 2%, enzovoort. Na een jaar spaar je geleidelijk 12%.

Financiën saai? Not anymore! 🚀

< TERUG NAAR

Deel dit artikel met je vrienden

Subscribe to your weekly dose of great news!

Subscribe