DB_LOGO_2023_WHITE.svg

EVENTS. LIFESTYLE. MEDIA.

Waarom doen we massaal een lenteschoonmaak?

Lente liefhebbers opgelet! Het is officieel lente, en je weet wat dat betekent: tijd voor de legendarische voorjaarsschoonmaak. Waar komt die drang vandaan om als een wervelwind door het huis te gaan zodra de zon begint te schijnen?

Waarom juist in de lente, vraag je je misschien af? Nou, vroeger, toen openhaarden en kolenkachels de boel warm hielden, was de lente het moment om eindelijk de boel te luchten na een lange, potdichte winter. En laten we eerlijk zijn, zodra die zon begint te stralen, zie je ineens stof op plekken waarvan je niet eens wist dat ze bestonden. Gelukkig hebben we nu elektrisch licht, zodat het stof het hele jaar door in de spotlight staat.

Maar er is meer dan alleen een fris huis. Volgens onderzoek is een schoon huis ook goed voor je gezondheid. Een studie onder bijna duizend Afro-Amerikanen toonde aan dat degenen die hun huis schoonhielden gezonder en actiever waren dan degenen die dat niet deden. En laten we eerlijk zijn, een opgeruimd huis zorgt ook voor een opgeruimd hoofd. Troep en chaos zijn niet alleen vervelend om naar te kijken, ze kunnen ook zorgen voor onnodige stress en vermoeidheid.

Dus waar wacht je nog op? Pak die stofdoek en laat je huis weer shinen! En als je écht wilt uitpakken, kun je altijd overwegen om die klusjes uit te besteden. Volgens onderzoek word je daar namelijk ook nog eens gelukkiger van. Dus, wie houdt jou nog tegen? Laat die lentekriebels maar komen! 🌸✨

< TERUG NAAR

Deel dit artikel met je vrienden