DB_LOGO_2023_WHITE.svg

EVENTS. LIFESTYLE. MEDIA.

Celstraf voor Drie Valencia-supporters na Racistische Beledigingen tegen Vinícius Junior 

Drie supporters van de Spaanse voetbalclub Valencia zijn veroordeeld tot een celstraf van acht maanden wegens racistische uitlatingen richting Vinícius Junior. Deze incidenten vonden plaats tijdens het seizoen 2022/2023, tijdens een thuiswedstrijd van Valencia tegen Real Madrid. Naast de gevangenisstraf zijn de supporters ook voor twee jaar uitgesloten van stadionbezoek. 

Tijdens het duel in mei 2023 kreeg Vinícius Júnior te maken met vele racistische opmerkingen. De 23-jarige Braziliaanse voetballer beklaagde zich bij de scheidsrechter, maar er werd niet ingegrepen. Later in de wedstrijd werd Vinícius, na een rode kaart voor een tik aan een Valencia-speler, van het veld gestuurd. Terwijl hij het veld verliet, gaf hij de scheidsrechter een cynisch applaus. Na de wedstrijd sprak hij zijn frustratie uit: “De competitie die ooit van Ronaldo en Messi was, is vandaag van de racist.” Vervolgens deelde Vinícius een compilatie van racistische acties van supporters op Instagram. 

Helaas is dit niet de eerste keer dat Vinícius Junior te maken heeft met racisme. In maart barstte hij in huilen uit tijdens een persconferentie van het Braziliaanse Elftal na een vraag over racisme. Hij zei: “Ik wil gewoon weer voetballen. Alles doen voor mijn club, land en familie. En ik wil dat zwarte mensen niet lijden.” 

< TERUG NAAR

Deel dit artikel met je vrienden