DB_LOGO_2023_WHITE.svg

EVENTS. LIFESTYLE. MEDIA.

Memphis Depay’s Witte Zweetband mega populair

Memphis Depay heeft witte zweetbanden een enorme populariteit bezorgd in Nederland. Ondanks de kritiek die hij kreeg toen hij de band droeg tijdens de oefenwedstrijd tegen Canada (4-0) in de aanloop naar het EK, zorgde zijn look voor een ongekende interesse en verkoop van het item. 

Na een rondgang langs winkels die de banden verkopen, merken winkeleigenaren in Nederland dat de afgelopen dagen de verkoop flink is gestegen. In sommige winkels zijn de zweetbanden zelfs helemaal uitverkocht. “We kunnen ze nergens meer bestellen, de leverancier heeft ook niks meer,” zegt Johan de Jong, eigenaar van feestwinkel.nl. Sinds het duel met Canada verkocht hij tussen de twee- en driehonderd witte zweetbanden. 

Ook bij Intersport is de vraag naar de zweetband enorm toegenomen. Normaal gesproken worden er zo’n honderd tot honderdvijftig verkocht, maar nu is de vraag tien keer zo groot. Een woordvoerder van de winkel meldt dat ze dit weekend ineens waren uitverkocht, maar dat het is gelukt om ‘een paar extra pallets’ in te kopen. “Ik verwacht dat we een groot deel voor de eerste EK-wedstrijd kwijt zijn,” zegt de woordvoerder. 

Bij een webshop voor carnavalskleding zijn de witte zweetbanden sinds dinsdagochtend uitverkocht. “Wat we normaal gesproken in ongeveer één maand verkopen, is gisteravond in één dag besteld,” zegt hij tegen de Telegraaf. “Mocht Memphis bij een volgend voetbaltoernooi weer met een nieuw modegadget komen, dan ontvangen we van hem graag een belletje zodat we er rekening mee kunnen houden in onze voorraad.” 

Tijdens het oefenduel koos de voetballer ervoor om met een witte zweetband te spelen. Veel mensen deelden hun mening hierover online en op televisie. Ook de NOS vroeg er maandag naar in een interview. Depay begrijpt zelf niet waarom het een belangrijk onderwerp is. “Afgelopen donderdag heb ik twintig minuten de tijd genomen voor de media, maar heb ik niemand er een vraag over horen stellen,” zei hij in het interview. “Who cares? Ik voel me er goed bij. Zie het gewoon als een nieuwe look. Het houdt ook het zweet van mijn hoofd, dus het is ook nog functioneel. En mijn vriendin zegt dat ze het mooi vindt staan, dat is voor mij ook niet onbelangrijk.” 

Het is niet de eerste keer dat Depay het middelpunt van kritiek is. In 2015 was er veel commotie in de media omdat de voetballer een hoed droeg. Hij werd toen hevig bekritiseerd omdat velen vonden dat hij nog niet genoeg had gepresteerd om een hoed te mogen dragen. 

< TERUG NAAR

Deel dit artikel met je vrienden