DB_LOGO_2023_WHITE.svg

EVENTS. LIFESTYLE. MEDIA.

Top 10 Beste Black Films die je Moet Zien op Netflix 

Of je nu op zoek bent naar meeslepende drama’s, inspirerende biografieën, of krachtige documentaires, Netflix biedt een breed scala aan films die de rijke en diverse verhalen uit de Black gemeenschap belichten. Deze films variëren van ontroerende waargebeurde verhalen tot spannende fictieve vertellingen en zijn perfect om je te laten meeslepen op een regenachtige avond of tijdens een relaxed weekend. Hier zijn de top 10 beste Black films die je absoluut moet zien op Netflix:

13th Deze documentaire van Ava DuVernay biedt een diepgaande blik op het Amerikaanse gevangenissysteem en de geschiedenis van raciale ongelijkheid in de Verenigde Staten. “13th” is zowel verhelderend als schokkend en nodigt uit tot reflectie over sociale rechtvaardigheid.                

Da 5 Bloods In dit epische oorlogsdrama van Spike Lee keren vier Afro-Amerikaanse veteranen terug naar Vietnam om de overblijfselen van hun teamleider te zoeken en een verborgen schat op te graven. De film biedt een krachtige mix van geschiedenis, actie en emotie. 

   

The Photograph “The Photograph” is een romantisch drama dat twee verweven liefdesverhalen volgt: een in het heden en een in het verleden. De film is een ode aan de liefde en de complexiteit van menselijke relaties, met schitterende optredens van Issa Rae en LaKeith Stanfield.

Ma Rainey’s Black Bottom Geproduceerd door Denzel Washington en met de laatste filmrol van Chadwick Boseman, brengt “Ma Rainey’s Black Bottom” een ode aan de legendarische blueszangeres Ma Rainey. Het is een krachtig drama over muziek, creativiteit en de strijd tegen racisme in het Amerika van de jaren 1920.

The Boy Who Harnessed the Wind Gebaseerd op een waargebeurd verhaal, vertelt deze film over een jonge Malawiaanse jongen die door het bouwen van een windmolen zijn dorp redt van de hongersnood. Het is een inspirerend verhaal over doorzettingsvermogen, innovatie en hoop.

When They See Us Hoewel technisch een miniserie, verdient “When They See Us” een plek op deze lijst vanwege zijn krachtige en aangrijpende vertelling van de gebeurtenissen rond de Central Park Five. De serie, geregisseerd door Ava DuVernay, is een indringende kritiek op het rechtssysteem en raciale vooroordelen.

Mudbound “Mudbound” speelt zich af in het zuiden van de VS na de Tweede Wereldoorlog en volgt twee families – een zwarte en een witte – die worstelen met racisme, vriendschap en trauma’s van de oorlog. De film biedt een diepgaande kijk op de raciale verhoudingen en de kracht van gemeenschap.

Beasts of No Nation Deze film, geregisseerd door Cary Joji Fukunaga, vertelt het verhaal van een jongeman die in een naamloos West-Afrikaans land wordt gerekruteerd als kindsoldaat. “Beasts of No Nation” is rauw, emotioneel en biedt een schrijnend portret van oorlog en menselijkheid.

The Two Killings of Sam Cooke Deze documentaire onderzoekt het leven en de tragische dood van de legendarische soulzanger Sam Cooke. Het biedt inzicht in zijn muziek, zijn rol in de burgerrechtenbeweging en de mysterieuze omstandigheden rond zijn overlijden.

High Flying Bird Geregisseerd door Steven Soderbergh, volgt “High Flying Bird” een sportagent die een gedurfd plan bedenkt om een lockout in de NBA te doorbreken. De film biedt een scherpzinnige kijk op macht en politiek in de sportwereld.

Met deze lijst van top 10 beste Black films op Netflix, heb je genoeg inspiratie voor je volgende filmavond. Elke film biedt een uniek perspectief en krachtige verhalen die je niet snel zult vergeten. Dus pak wat popcorn, nestel je op de bank en laat je meevoeren door deze bijzondere en meeslepende verhalen. Veel kijkplezier

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

< TERUG NAAR

Deel dit artikel met je vrienden