DB_LOGO_2023_WHITE.svg

EVENTS. LIFESTYLE. MEDIA.

Geef je balkon een budgetproof make-over

Kriebelt het al bij het idee dat je deze lente op je saaie balkon moet zitten omdat je geen tuin hebt? Geen zorgen! Met een paar slimme aankopen verander je jouw balkon in no-time in een fantastische chillplek.

Laten we beginnen met meubels. Denk aan goedkope klapstoelen die je kunt opvrolijken met trendy kussens, of speur Marktplaats af voor hippe stoelen. Voor een paar tientjes kun je vaak al een leuke stoel scoren. En wat dacht je van een poef of zitzak? Ook sfeervol én budgetvriendelijk!

Maar we zijn nog niet klaar! Met een hip tafelkleedje over een eenvoudig tafeltje geef je direct een nieuwe look aan je balkon. Het is echt zo simpel!

Om wat kleur toe te voegen, kun je een mooi buitentapijt aanschaffen. Deze zijn super trendy en verbergen bovendien een smoezelige balkonvloer. Voor een klein balkon past een langwerpig tapijt perfect!

En dan de finishing touch: leuke accessoires! Denk aan aparte placemats, felgekleurde schaaltjes, en gezellige glazen. Door te spelen met verschillende kleuren maak je het helemaal vrolijk.

Verlichting is ook belangrijk. Zet wat geurkaarsjes of sfeerlampjes op de grond voor een knusse sfeer, vooral als het begint te schemeren.

Een balkon zonder bloemen en planten is natuurlijk niet compleet! Bij het tuincentrum vind je volop keuze. Hang wat plantenbakken aan de reling en vul ze met vrolijke bloemetjes. Zo maak je de buurt jaloers!

Als groene vingers niet jouw sterkste punt zijn, geen probleem! Nepbloemen zijn ook een optie. Stop ze in leuke plantenbakken of vaasjes en je creëert direct sfeer.

En last but not least, een mini-kruidentuintje! Koop wat schattige potjes voor peterselie, bieslook en basilicum. Zo heb je tijdens het koken op het balkon altijd verse kruiden bij de hand. Lekker retro toch?

 
 
 
 
 

< TERUG NAAR

Deel dit artikel met je vrienden