DB_LOGO_2023_WHITE.svg

EVENTS. LIFESTYLE. MEDIA.

Hollywood staakt!

Crisis in Hollywood. Ruim 160.000 leden van de vakbond SAG-AFTRA legden per donderdagavond hun werk  stil. Bekende acteurs lieten weten dat de actie nodig is. Zo merkte acteur Tyler James Williams op dat veel bevriende collega’s geen woning kunnen betalen en ze de eindjes aan elkaar moeten knopen. Volgens actrice Taraji P. Hensen gaat het hier niet alleen om acteurs maar ook schrijvers. Zij wijt deze situatie aan de hebzucht van de CEO’s van de streamingsdiensten. Die strijken volgens Hensen de inkomsten van de succesvolle series en films op, en verdelen die vervolgens niet op eerlijke wijze onder de medewerkers.
 
Ook maken acteurs zich zorgen over de komst van kunstmatige intelligentie, ook AI genoemd. Door deze techniek toe te passen, zouden acteurs en scriptschrijvers overbodig worden.
 
Als gevolg van de staking worden er geen interviews gegeven. Daarnaast wordt er geen promotie of fotoshoots gedaan. Ook worden rode lopers uitgesloten binnen het stakingstermijn. Grote filmfestivals, zoals het Toronto Film Festival dat gepland staat op 7 september, zouden dus behoorlijk stil kunnen komen te vallen. Het is op dit moment nog niet duidelijk hoelang de staking gaat duren.
 

< TERUG NAAR

Deel dit artikel met je vrienden

Subscribe to your weekly dose of great news!

Subscribe