DB_LOGO_2023_WHITE.svg

EVENTS. LIFESTYLE. MEDIA.

Oud-Feyenoorder Edgar Ié stuurt tweelingbroer naar Roemenië

In een opmerkelijk en ongekend incident heeft voormalig Feyenoorder Edgar Ié zijn tweelingbroer Edelino Ié naar Roemenië gestuurd om in zijn plaats te spelen bij Dinamo Boekarest. Dit bizarre verhaal werd onthuld door de Roemeense journalist Emanuel Rosu, die aangaf dat de club aanvankelijk dacht Edgar te hebben binnengehaald, maar uiteindelijk zijn broer Edelino kreeg. 

Volgens Rosu waren er meerdere aanwijzingen die suggereerden dat Edgar zijn tweelingbroer had gestuurd om te voetballen bij Dinamo Boekarest. Eén van de meest opvallende tekenen was dat de speler in kwestie plotseling niet meer in staat bleek om Engels te spreken, terwijl de club er aanvankelijk van overtuigd was dat Edgar deze taal beheerste. Daarnaast weigerde de speler zijn rijbewijs te laten zien, wat verdere verdenkingen wekte. 

Edgar Ié, die eerder een contract had bij Istanbul Basaksehir, tekende deze zomer een overeenkomst met Dinamo Boekarest. Echter, hij speelde tot nu toe slechts 11 minuten voor zijn nieuwe club. Het lijkt erop dat zijn broer, Edelino Ié, ook voetballer zijnde maar op een lager niveau, de kans kreeg om in de Roemeense competitie te spelen. Edelino speelde eerder in Portugal op het vierde niveau en verhuisde afgelopen zomer van het Portugese Resende naar het Poolse Tłuchowia Tłuchowo, waar hij per 1 januari alweer vertrok. 

Dit incident heeft niet alleen voor opschudding gezorgd bij Dinamo Boekarest, maar ook in de bredere voetbalgemeenschap. Het gebruik van een dubbelganger in professionele sport is zeldzaam en roept vragen op over de integriteit van de betrokken spelers en de controlemechanismen van clubs. 

Het is nog onduidelijk welke consequenties dit voorval zal hebben voor zowel Edgar als Edelino Ié, maar de kans is groot dat dit verhaal nog een vervolg zal krijgen. De club en de betrokken spelers hebben nog geen officiële verklaring afgegeven over de situatie, maar de onthullingen van Emanuel Rosu hebben dit opmerkelijke verhaal al een wereldwijde aandacht gegeven. 

< TERUG NAAR

Deel dit artikel met je vrienden