DB_LOGO_2023_WHITE.svg

EVENTS. LIFESTYLE. MEDIA.

Zomervakantie 2024: vooral focus op social media

Ben jij tijdens de vakantie ook die fanatieke paparazzi die achter de kids aan rent om elk moment vast te leggen? Nou, je bent zeker niet de enige!

Vakantie draait niet meer om lekker luieren op het strand. Nee, dat is zó 2023. De vakantieganger van 2024 wil avontuur, ervaringen delen en natuurlijk alles vastleggen voor de gram.

We gaan op vakantie

“Mensen zijn nu veel meer gericht op ervaringen en minder op de reisproducten, zoals de accommodatie,” zegt Frank Oostdam, directeur van reisorganisatie ANVR, op NU.nl. Op vakantie gaan is voor velen een must geworden. “Reizen zijn flink duurder geworden, maar mensen gaan toch. Ze stellen de aankoop van een nieuwe auto uit of besparen op nieuwe meubels, maar op vakantie gaan we,” merkt Frank op.

Everything for the Gram

Sociale media spelen een gigantische rol, van de planning tot na thuiskomst. “Vakantie is nu onderdeel van de lifestyle. Mensen willen laten zien wat ze gedaan hebben,” en dan het liefst iets unieks. “Tijdens de vakantie doen mensen mee aan strand clean-ups, volgen schildercursussen of kookworkshops. Ze zijn meer in contact met de bestemming.” Vakantiegangers willen ook steeds meer verbonden zijn met de natuur. De vraag naar fiets- en wandelvakanties groeit, maar dan wel op exotische bestemmingen, vaak bereikt per vliegtuig.

Waar zijn de reisbureaus?

Waar blijven de reisbureaus in dit digitale tijdperk? Ze zijn er nog steeds, maar in een modern jasje. “Er zijn nu duizenden zelfstandige reisadviseurs die bij mensen thuis vakanties op maat samenstellen,” legt Oostdam uit. Er zijn nog steeds ongeveer 450 traditionele reisbureaus, vergeleken met bijna 2.000 twintig jaar geleden. De diversiteit is enorm; mensen hebben allemaal verschillende wensen. En ja, strandvakanties zijn er nog steeds, maar nu met een hippe twist, zoals yogalessen op het strand.

< TERUG NAAR

Deel dit artikel met je vrienden