DB_LOGO_2023_WHITE.svg

EVENTS. LIFESTYLE. MEDIA.

Documentaire over de duistere kant van Nickeledeon

De documentaire, getiteld ‘Quiet on Set: The Dark Side of Kids TV’, werpt een onthullend licht op de duistere kant van de televisiewereld voor kinderen. Voormalige kindsterren van Nickelodeon delen hun schokkende ervaringen, waarbij ze onthullen hoe de schijnbaar vrolijke wereld achter de schermen een giftige en misbruikgevoelige omgeving was.

Producent Dan Schneider staat centraal in de beschuldigingen van misbruik en grensoverschrijdend gedrag. Meerdere getuigenissen onthullen zijn vermeende misbruik van zijn macht en het creëren van een angstige werkcultuur voor jonge acteurs en actrices. Naast seksueel misbruik en ongepast gedrag, wordt ook gemeld dat Schneider vrouwelijke medewerkers lastigviel en acteurs en actrices ongepaste handelingen op de set liet uitvoeren.

Het nieuws over de aankomende documentaire heeft sociale media doen oplichten, waar verontwaardiging en steunbetuigingen voor de slachtoffers zich snel verspreiden. De onthullingen beloven een krachtige wake-up call te zijn voor de entertainmentindustrie en benadrukken het belang van een veilige werkomgeving voor alle betrokkenen, ongeacht hun leeftijd.
In Nederland is de documentaire in twee delen te zien op zondag 7 en zondag 14 april om 21.00 uur bij ID en op Discovery+

< TERUG NAAR

Deel dit artikel met je vrienden

Subscribe to your weekly dose of great news!

Subscribe