DB_LOGO_2023_WHITE.svg

EVENTS. LIFESTYLE. MEDIA.

Boston Celtics Veroveren Achttiende NBA-Titel 

De Boston Celtics hebben maandagavond hun achttiende NBA-titel binnengehaald. In een overtuigende wedstrijd versloegen ze de Dallas Mavericks met 106-88 in de TD Garden, waarmee ze de best-of-seven-series afsloten met vier overwinningen. 

Jayson Tatum schitterde met 31 punten en leidde zijn team naar de overwinning. Jaylen Brown, die 21 punten scoorde, werd uitgeroepen tot de meest waardevolle speler van de finalereeks. 

Tijdens de play-offs verloren de Celtics slechts drie keer en schakelden ze achtereenvolgens de Miami Heat, Cleveland Cavaliers en Indiana Pacers uit. Ze eindigden ook bovenaan in de Eastern Conference in het reguliere seizoen. 

Dit is de eerste keer sinds 2008 dat de Celtics de titel pakken, toen ze de Los Angeles Lakers versloegen. In 2010 en 2022 stonden ze nog in de finale, maar verloren beide keren. 

Met deze overwinning zijn de Celtics nu de enige recordhouder wat betreft het aantal NBA-titels, een titel die ze tot voor kort deelden met de Lakers, die in 2020 voor het laatst kampioen werden. 

“Je hebt maar een paar kansen in het leven om historie te schrijven,” zei coach Joseph Mazzulla, 35 jaar oud, na afloop. “Dan moet je de koe bij de hoorns vatten en doorpakken. En dat hebben onze jongens gedaan.

< TERUG NAAR

Deel dit artikel met je vrienden