DB_LOGO_2023_WHITE.svg

EVENTS. LIFESTYLE. MEDIA.

Combs Onder Vuur na Video van Mishandeling

De advocaat van Cassie Ventura heeft scherpe kritiek geuit op de excuses van Sean ‘Diddy‘ Combs. De rapper bood zijn verontschuldigingen aan na de publicatie van een video waarop te zien is hoe hij zijn ex-vriendin mishandelt. Volgens de advocaat gingen de excuses meer over Diddy zelf dan over de mensen die hij pijn heeft gedaan.

CNN deelde vrijdag bewakingsbeelden uit de gang van een hotel. De video uit 2016 toont hoe Diddy zijn toenmalige vriendin Cassie slaat, schopt en aan haar haren meesleurt. Cassie bracht dit incident ook naar voren in een aanklacht, maar de zaak werd vorig jaar november geschikt. Diddy heeft de beschuldigingen altijd ontkend, maar bood zondag toch zijn excuses aan.

“De verklaring van Combs gaat meer over hemzelf dan over de vele mensen die hij pijn heeft gedaan,” reageerde Cassie’s advocaat. Hij wees ook op andere beschuldigingen van wangedrag door verschillende vrouwen. “Toen Cassie en meerdere andere vrouwen naar voren kwamen, ontkende hij alles en suggereerde hij dat zijn slachtoffers geld wilden hebben. Dat hij zich pas hoefde te ‘verontschuldigen’ toen zijn herhaalde ontkenningen vals bleken te zijn, toont zijn wanhoop. Niemand zal overtuigd zijn door zijn onoprechte woorden.”

In een video op Instagram zei Diddy dat het ten tijde van het incident niet goed met hem ging en dat hij sindsdien professionele hulp heeft gezocht. “Ik ben vastbesloten om een betere man te worden. Ik vraag niet om vergeving. Het spijt me oprecht.”

Sean ‘Diddy‘ Combs zal niet vervolgd worden voor de mishandeling van Cassie die te zien is op de oude beelden. Volgens het openbaar ministerie in Los Angeles is er geen zaak mogelijk omdat de gebeurtenis buiten de verjaringstermijn van vijf jaar valt.

In november vorig jaar diende Cassie Ventura een aanklacht tegen Combs in voor mishandeling en verkrachting. De beschuldigingen in deze aanklacht lijken sterk op het geweld dat op de camerabeelden te zien is. Combs en Ventura hadden een relatie van 2007 tot 2018.

Vorig jaar dienden ook andere vrouwen klachten in tegen Combs wegens seksueel geweld. De rapper ontkende deze beschuldigingen.

In maart viel de politie enkele huizen van Combs binnen vanwege beschuldigingen van onder andere mensenhandel. Dat onderzoek loopt nog, en de rapper is nog niet aangeklaagd.

 

< TERUG NAAR

Deel dit artikel met je vrienden