DB_LOGO_2023_WHITE.svg

EVENTS. LIFESTYLE. MEDIA.

Denzel Dumfries Beboet voor Ongepaste Actie

De Nederlandse voetballer Denzel Dumfries is in opspraak geraakt na zijn deelname aan de kampioensparade van Inter Milaan. Italiaanse media melden dat Dumfries een boete moet betalen vanwege het vasthouden van een spandoek met een beledigende afbeelding van Theo Hernández, de linksback van AC Milaan. Deze actie vond plaats tijdens de huldiging van Inter Milaan als Italiaanse landskampioen.

De spanningen tussen Dumfries en Hernández zijn niet nieuw. Beide spelers zijn meerdere keren met elkaar in conflict geraakt, wat culmineerde in hun wederzijdse rode kaarten tijdens de Milanese Derby, de wedstrijd waarin Inter Milaan de titel behaalde. Deze langdurige rivaliteit inspireerde fans van Inter Milaan om een spandoek te maken waarin Hernández werd afgebeeld als een hond aan de ketting, vastgehouden door Dumfries.

Tijdens de feestelijke busparade door de stad kreeg Dumfries het spandoek van een fan aangereikt. Zonder na te denken hield hij het spandoek omhoog, waarop te zien was hoe hij als een ‘baasje’ zijn ‘hond’ Hernández vasthield. Dit gebaar werd breed uitgemeten in de media en leidde tot veel kritiek.

Enkele dagen na het incident bood Dumfries zijn excuses aan via een bericht op Instagram. Hij erkende zijn fout en benadrukte het belang van rivaliteit in het voetbal, maar gaf toe dat zijn actie ongepast was. “Tijdens de parade heb ik een doek gehesen met een ongepaste afbeelding,” schreef Dumfries. “Ik ben een speler die van de rivaliteit in het voetbal geniet. Het is een cruciaal onderdeel van elk spel. Ik besef dat het ophouden van deze banner een beoordelingsfout is geweest, en al helemaal geen slim gebaar.”

Ondanks zijn verontschuldigingen heeft de aanklager besloten dat zowel Dumfries als Inter Milaan een boete van vierduizend euro moet betalen. Voor Dumfries, die naar verluidt meer dan 3,2 miljoen euro per jaar verdient, komt dit neer op ongeveer 62 duizend euro per week, en zal deze boete financieel weinig impact hebben.

De actie van Dumfries tijdens de kampioensparade van Inter Milaan heeft tot veel controverse geleid. Ondanks zijn verontschuldigingen moet hij samen met zijn club een boete betalen. Dit incident onderstreept hoe rivaliteit in het voetbal soms uit de hand kan lopen en de noodzaak voor spelers om verantwoordelijkheid te nemen voor hun acties, zowel op als buiten het veld.

 

< TERUG NAAR

Deel dit artikel met je vrienden