DB_LOGO_2023_WHITE.svg

EVENTS. LIFESTYLE. MEDIA.

Ja Rule staat niet op de Top -50 beste rappers- lijst

Ja Rule wil dat de mensen die lijsten samenstellen met de beste rappers wat respect tonen voor zijn discografie, okay!

De rapper sprak over zijn uitsluiting van de lijst van de Top 50 Greatest Rappers Of All Time van Billboard tijdens zijn verschijning op ‘The Tamron Hall Show’ op donderdag 18 januari.

De lijst, uitgebracht in februari 2023, bevatte enkele van de grootste namen in de hiphop, variërend van Gucci Mane (38), Future (34), Missy Elliott (19), Nicki Minaj (10), Lil Wayne (7) en Jay-Z (1).

Begrijpelijk genoeg voelde de artiest van ‘Always On Time’ zich een beetje buiten de boot vallen in dit gesprek.

Tijdens zijn optreden in de talkshow betoogde hij dat zijn prestaties en bijdragen aan de industrie hem statistisch gezien recht gaven op een plek op de lijst.

“Ik ben geen hater. Gefeliciteerd met iedereen op de lijst,” vertelde Rule aan Hall. “[Maar] deze lijsten, ze zijn betekenisloos omdat muziek subjectief is. Je houdt van wie je wilt houden, weet je, iedereen heeft zijn favoriete artiest.”

Hij ging verder om zijn punt te illustreren door zijn platenverkoop en industrielevensduur te benadrukken, factoren die hij gelooft dat mensen in overweging zouden moeten nemen bij het bepalen van dergelijke ranglijsten.

“Maar mijn punt was: dit is een lijst samengesteld door Billboard. Ze doen cijfers en statistieken als ik me niet vergis. Oké, dus die lijst is onmogelijk te maken zonder Ja Rule erop – statistisch onmogelijk.”

Volgens Billboard vereiste het criterium van hun team voor de lijst echter een analyse van de certificeringen, commercieel succes, culturele impact, invloed, teksten, flow en levensduur van elke rapper.

Bij dat alles vonden ze nog steeds dat Ja Rule geen plek verdiende in hun Top 50. Auw!

Hoe Fans Reageerden Op Het Nieuws De uitsluiting van Ja Rule leidde tot discussies op socialemediaplatforms over de criteria die Billboard hanteert om de “grootsten” te bepalen.

Sommige fans namen het op voor Ja Rule en betoogden dat zijn bijdrage aan het rapgenre aanzienlijk is en erkenning verdient.

Anderen verdedigden de beslissing van Billboard en stelden dat hoewel Ja Rule ongetwijfeld invloedrijk is geweest, de concurrentie hevig is als het gaat om een plek bij de grootste rappers.

Ja had het eerder al over de kwestie toen hij op X sprong om zijn teleurstelling over het schijnbare verzuim uit te spreken.

Hij tweette: “Er zijn geen 50 rappers dood, levend of wachtend om geboren te worden die beter zijn dan ik… #ICONN #Vibes @billboard gefeliciteerd aan iedereen op de lijst, welverdiend, maar check mijn cv… #ICONN #Vibes.”

< TERUG NAAR

Deel dit artikel met je vrienden