DB_LOGO_2023_WHITE.svg

EVENTS. LIFESTYLE. MEDIA.

Deze planten wil je in huis hebben

Planten zijn niet alleen mooi voor je interieur, maar ze krikken ook de  luchtkwaliteit in je huis op. Hier zijn vijf planten die daar echt in uitblinken:

Lepelplant (Spathiphyllum):
De lepelplant, doet echt zijn best om de lucht in je space te verbeteren. En die witte bloemen van de plant  zijn ook nog eens prachtig. Perfect voor je woonkamer of op je bureau.

(Krul)varen:
Varens, vooral de krulvariant, stralen niet alleen een soort rust uit, maar zuiveren ook de lucht door troep te absorberen. Ze houden van een beetje vocht en indirect licht.

Rubberplant (Ficus elastica):
De rubberplant is een held in het zuiveren van de lucht. Hij tackelt giftige stoffen als formaldehyde en is ook nog eens een makkelijk te onderhouden. Zet ‘m in de schaduw, geef ‘m een beetje water, en hij is good to go.

Areca palm (Chrysalidocarpus lutescens):
De Areca palm wordt vaak uitgeroepen tot de luchtzuiveringskoning. Naast zuivere zuurstof voegt hij ook wat vocht toe aan de lucht. Zet ‘m in het licht, geef ‘m wat water, en hij blijft happy.

Klimop (Hedera helix):
Klimop is de held die schadelijke stoffen uit de lucht knikkert, vooral die uit spaanplaat en meubels. Easygoing plantje dat weinig eisen stelt, binnen of buiten.

Onthoud: het aantal planten en de grootte van je plek hebben invloed op de zuiveringskracht. Geef ze wat liefde door af en toe het stof van hun bladeren af te vegen en je hebt de ultieme groene squad voor een frissere, schonere en mooiere leefomgeving! 🌿✨

< TERUG NAAR

Deel dit artikel met je vrienden

Subscribe to your weekly dose of great news!

Subscribe