DB_LOGO_2023_WHITE.svg

EVENTS. LIFESTYLE. MEDIA.

Beyoncé Onder Vuur: Aanklacht Over Hit “BREAK MY SOUL” 

Beyoncé wordt aangeklaagd door de muziekgroep Da Showstoppaz uit New Orleans. De zangeres zou zonder toestemming een sample van een nummer van hen hebben gebruikt in haar hit “BREAK MY SOUL” uit 2022. Hiermee zou ze volgens de groep inbreuk hebben gemaakt op hun auteursrechten. 

Voor haar single gebruikte Beyoncé samples van “Show Me Love” van Robin S. en “Explode” van Big Freedia. Het probleem zit hem echter in het nummer “Explode”, dat volgens Da Showstoppaz gebaseerd is op hun nummer “Release A Wiggle”. De groep eist nu erkenning en heeft tegelijkertijd ook Big Freedia en platenmaatschappij Sony Music aangeklaagd, meldt Billboard. 

Hoewel “BREAK MY SOUL” bijna twee jaar geleden uitkwam, hebben Da Showstoppaz er nu pas een zaak van gemaakt. De betrokkenen werden volgens Billboard vorige maand geïnformeerd over de vermeende inbreuk. Beyoncé zou hebben geweigerd Da Showstoppaz als medeschrijvers te erkennen. 

“BREAK MY SOUL” was in 2022 de leadsingle van Beyoncés zevende album “RENAISSANCE”. Het nummer werd een grote hit en bereikte onder meer in Amerika de eerste plaats. De aanklacht werpt nu een schaduw over dit succes en roept vragen op over de herkomst van het iconische geluid van het nummer. 

< TERUG NAAR

Deel dit artikel met je vrienden