DB_LOGO_2023_WHITE.svg

EVENTS. LIFESTYLE. MEDIA.

Onzekerheid rondom diskwalificatie Joost Klein van Eurovisie Songfestival 

De diskwalificatie van Joost Klein uit de finale van het Eurovisie Songfestival blijft de gemoederen bezighouden. De 26-jarige artiest werd uitgesloten van deelname na een incident achter de schermen. Hoewel de details nog onduidelijk zijn, heeft de Zweedse journalist Torbjörn Ek, werkzaam bij de krant Aftonbladet, meer inzicht gegeven in de ernst van het voorval. 

Volgens Ek, die sprak met RTL, zou Joost Klein boos zijn geworden en een vuistbeweging hebben gemaakt richting een cameravrouw. “We weten van bronnen dat hij boos is geworden en met zijn vuist een gebaar naar haar heeft gemaakt,” aldus Ek. De journalist kon echter niet bevestigen of Klein daadwerkelijk de intentie had om de cameravrouw te slaan. “Ik kan niet zeggen dat hij heeft geprobeerd om haar te slaan, maar volgens onze bronnen maakte hij een vuistbeweging in haar richting.” Meerdere getuigen zouden hebben verklaard dat Joost agressief was en verantwoordelijk zou zijn voor de beschadiging van de camera van de cameravrouw. 

Als gevolg van het incident mocht Joost Klein afgelopen vrijdag niet deelnemen aan de juryshow en de repetities voor de finale. In plaats van zijn geplande optreden werd een herhaling van zijn show van donderdag vertoond. Zaterdagmiddag kwam het nieuws naar buiten dat hij definitief werd uitgesloten van deelname aan de finale. 

Ondanks de tegenslag heeft Joost Klein onverwacht succes geboekt. Zijn nummer “Europapa” is na het incident immens populair geworden en staat in verschillende Europese landen in de top 50 van meest afgespeelde nummers op Spotify. In Nederland, België en Letland heeft het nummer de nummer 1 positie bereikt. In Zweden staat hij op plek 6, in Noorwegen op plek 18 en in Duitsland op plek 25. 

Hoewel de precieze details van het incident nog steeds niet volledig duidelijk zijn, heeft de gebeurtenis een onverwachte wending gegeven aan Joost Klein’s carrière. De populariteit van “Europapa” toont aan dat, ondanks de controverse, zijn muziek nog steeds een groot publiek weet te bereiken. 

< TERUG NAAR

Deel dit artikel met je vrienden