DB_LOGO_2023_WHITE.svg

EVENTS. LIFESTYLE. MEDIA.

OM eist 3 jaar cel tegen Ali B wegens vier zedenfeiten 

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag de strafeis tegen Ali B bekendgemaakt, waarbij de rapper een gevangenisstraf van drie jaar riskeert. Ali B wordt verdacht van vier zedenfeiten met drie vrouwen, waaronder zangeres Ellen ten Damme en The Voice-deelnemer Jill Helena. Tijdens de derde dag van de rechtszaak benadrukte het OM dat zij een onvoorwaardelijke gevangenisstraf eisen voor de verdachte: “We vorderen de rechtbank de verdachte te veroordelen tot een celstraf van drie jaar.” 

Volgens de aanklagers vertoont Ali B een patroon van dominant en manipulatief gedrag, waarbij hij geen ‘nee’ zou accepteren. Zijn vrouw beschrijft hem in het dossier als een ‘ziek persoon’. Het OM houdt rekening met het feit dat Ali B geen strafblad heeft en dat de aanklachten een enorme impact hebben gehad op zijn gezin. Ook de media-aandacht rondom de zaak wordt in de overweging meegenomen. 

De strafeis weegt mee dat Ali B voorheen geen strafblad had, maar dat de aanklachten en het proces een zware tol hebben geëist van zijn gezin. De media-aandacht rondom de zaak speelt eveneens een rol in de afweging van het OM. 

< TERUG NAAR

Deel dit artikel met je vrienden