DB_LOGO_2023_WHITE.svg

EVENTS. LIFESTYLE. MEDIA.

Bayer Leverkusen verslagen na 51 wedstrijden

De teleurstelling is groot bij Bayer Leverkusen na de verloren Europa League-finale tegen Atalanta. Oranje-international Jeremie Frimpong en coach Xabi Alonso erkennen dat de nederlaag terecht was. 

Leverkusen was duidelijk niet zichzelf in Dublin en verloor met 3-0. Ademola Lookman maakte alle doelpunten voor Atalanta. Deze nederlaag betekende voor de Duitse kampioen hun eerste verlies na een indrukwekkende reeks van 51 wedstrijden zonder nederlaag. 

“Atalanta was de betere ploeg. Felicitaties aan hen. Wij waren niet onszelf en creëerden amper iets. Atalanta verdedigde goed”, zei de 23-jarige Frimpong voor de camera van Veronica. 

Coach Xabi Alonso voegde eraan toe: “Je wil nooit verliezen en al helemaal niet in een finale. Maar aan de andere kant: 51 wedstrijden zonder nederlaag is ongelooflijk. We zijn teleurgesteld, maar mogen uiteindelijk ook trots zijn.” 

De nederlaag in Dublin markeert een pijnlijk einde aan een lange ongeslagen reeks voor Bayer Leverkusen, die nu hun focus zullen verleggen naar het volgende seizoen met de hoop op nieuwe successen.  

< TERUG NAAR

Deel dit artikel met je vrienden