DB_LOGO_2023_WHITE.svg

EVENTS. LIFESTYLE. MEDIA.

De beste travel hacks

Het lijkt misschien nog ver weg, maar sommige mensen zijn al bezig met het plannen van hun zomervakantie. Het vinden van betaalbare vluchten kan een uitdaging zijn, maar met deze tips kun je slim de luchtvaartmaatschappijen te slim af zijn en het goedkoopste ticket scoren. Of je nu een ontspannende strandvakantie organiseert of een korte stedentrip plant, houd deze reishacks in gedachten!

Hoelang van tevoren boeken

Voor vluchten binnen Europa is de beste tijd om twee tot vier maanden van tevoren te boeken. Ga je intercontinentaal, dan kun je de beste deals scoren door ongeveer vier tot acht maanden vooruit te boeken.

Goedkoopste dag om te vliegen

Over het algemeen bieden vluchten midden in de week de beste prijzen. Dinsdag en woensdag zijn doorgaans de voordeligste dagen. Vertrek aan het begin van de week en keer later in de week terug voor de beste deals.

Beste dag om te boeken

Vroeger was dinsdag de beste dag om te boeken, maar nu worden deals elke dag aangeboden. Toch lijken de beste deals vaak aan het begin van de week te verschijnen. Vluchtprijzen volgen meestal een wekelijkse cyclus, dus lagere prijzen zijn eerder in de week beschikbaar.

Losse tickets

Retourtjes zijn vaak goedkoper, maar soms loont het om twee losse tickets bij verschillende luchtvaartmaatschappijen te boeken. Bijvoorbeeld heen met Transavia en terug met Ryanair kan goedkoper zijn dan een volledig retour bij één maatschappij.

Stel een prijsalarm in

Gebruik tools zoals Skyscanner met prijsalarm om meldingen te ontvangen wanneer de prijs verandert op een route die je interesseert. Het is een beetje als het volgen van je vlucht. Houd het in de gaten en bespaar flink wat euro’s!

< TERUG NAAR

Deel dit artikel met je vrienden