DB_LOGO_2023_WHITE.svg

EVENTS. LIFESTYLE. MEDIA.

Relaxen èn energie krijgen

Chillen en energiek zijn lijken misschien niet samen te gaan, maar relaxen hoeft niet per se gelijk te staan aan een lazy Sunday in bed of Friends-binges na een drukke werkweek. Wat als ik je vertel dat je ook kunt ontspannen én tegelijkertijd een flinke energy boost kunt scoren? Weg met dat neerslachtige gevoel na urenlang tv-staren! Hier zijn wat coole hacks om zen te worden én jezelf op te peppen:

1. Maak een powerwalk naar buiten. Zonnestralen, vitamine D, een kick-ass bloedsomloop en frisse zuurstof in je longen zorgen voor een mega verfrissend gevoel. En terwijl je daar loopt, kun je al je gedachten laten rondstuiteren en thuiskomen met een hoofd vol inspiratie.

2. Hoppa, sportschoenen aan en thuis sporten! Niet de meest voor de hand liggende keuze als je aan ontspanning denkt, maar een flinke zweetsessie maakt je hoofd glashelder. Je gaat beter relativeren en slaapt als een roosje die avond. Sweat it out, baby!

3. FaceTimen met je bestie of live chillen. Niks geeft zoveel energie als keihard lachen en roddels uitwisselen. Tegelijkertijd ontsnap je even aan de dagelijkse chaos om rustig bij te kletsen.

4. Duik in een happy boek of tijdschrift. Terwijl een flauwe tv-serie je een ‘meh’-gevoel geeft, kan een goed boek je helemaal ‘aan’ zetten. Vooral zelfhulpboeken over productiviteit, gewoontes en healthy living kunnen je een ‘oh yeah, ik rock dit’ vibe geven. Lezen ontspant, je raakt in een flow, vergeet de tijd en voilà, je bent gelukkig.

4. Oké, niet de meest sexy tip, maar ‘t werkt: geef je huis een fikse poetsbeurt. In het begin denk je misschien ‘no way’, maar zodra je bezig bent met stofzuigen en soppen, voel je je zen AF. En het eindresultaat – een badkamer die naar citroen ruikt – geeft je een boost van nieuwe energie én het lef om het deze keer niet te laten verslonzen. Wie had gedacht dat poetsen je zen kon maken? Het kan echt

< TERUG NAAR

Deel dit artikel met je vrienden