DB_LOGO_2023_WHITE.svg

EVENTS. LIFESTYLE. MEDIA.

Eindelijk een releasedate voor Michael Jackson biopic

Eindelijk gaat Antoine Fuqua zich uitleven als regisseur in de biopic van de legendarische zanger! Fuqua, de regisseur achter de ‘Equalizer’-trilogie en ‘Training Day’ uit 2001, werd vorig jaar geselecteerd om deze langverwachte film te leiden.

Het lijkt erop dat het Jackson-erfgoed groen licht heeft gegeven voor deze film, die mede wordt geproduceerd door Graham King. En check dit: John Branca en John McClain, de big shots die Jackson’s nalatenschap beheren, zijn ook aan boord als producenten.

Wat de cast betreft, Jackson’s neef, Jaafar Jackson, gaat de hoofdrol spelen. En het wordt nog beter! John Logan, de brein achter kaskrakers als ‘Gladiator’ en ‘Rango’, heeft het script voor ‘Michael’ geschreven. Het lijkt erop dat deze biopic in goede handen is, met mensen die vastbesloten zijn om het verhaal van MJ op een waanzinnige manier te vertellen.

Lionsgate heeft trouwens bevestigd dat Fuqua’s meesterwerk op 18 april 2025 uitkomt. Zet dat maar in je agenda!

Over de controverse gesproken – de film duikt volgens Deadline, via Huffington Post, rechtstreeks in op de beschuldigingen van pedofilie die Jackson later in zijn leven achtervolgden. Ondanks de heisa rondom de ‘King of Pop’ blijft zijn erfenis voortleven dankzij zijn hardcore fanbase.

En laten we eerlijk zijn, met de voortdurende invloed die Jackson heeft op onze samenleving, lijkt het erop dat deze film een knaller gaat worden. Denk maar eens aan de postume concertfilm ‘This Is It’ uit 2009, die een waanzinnige $260 miljoen ophaalde aan de kassa.

Geruchten gaan dat de productie van ‘Michael’ op 22 januari van start gaat. Fuqua heeft beloofd om een eerlijke kijk op Jackson te presenteren, maar laten we niet vergeten dat de Jackson-familie nauw betrokken is bij dit project. 

< TERUG NAAR

Deel dit artikel met je vrienden