DB_LOGO_2023_WHITE.svg

EVENTS. LIFESTYLE. MEDIA.

Jason Derulo annuleert optreden in SeaWorld Orlando na PETA’s bezwaren

Jason Derulo heeft zijn geplande optreden in SeaWorld Orlando geannuleerd, nadat hij door dierenrechtenorganisatie PETA was ingelicht over vermeende dieronvriendelijke praktijken in het park. De zanger zou zondag optreden, maar zegde enkele dagen voor het evenement af, waarna PETA hem overlaadde met cadeaus.

PETA probeert al geruime tijd aandacht te vragen voor vermeende misstanden in SeaWorld. De organisatie beweert dat het park zich schuldig maakt aan seksueel misbruik van dolfijnen en walvissen door ze onder dwang zwanger te maken, wat tot sterfgevallen onder de dieren heeft geleid.

Volgens PETA heeft Jason Derulo zijn beslissing om zijn optreden te annuleren genomen nadat de organisatie hem had ingelicht over de situatie in SeaWorld. Als reactie op zijn annulering stuurde PETA de zanger cadeaus als dank voor zijn steun aan dierenwelzijn.

“PETA is verheugd dat Jason Derulo de juiste beslissing heeft genomen”, aldus

 

Tracy Reiman, hoofd van PETA. Ze merkt op dat steeds meer mensen SeaWorld mijden vanwege de vermeende dieronvriendelijke praktijken.

Als vervanging van Derulo trad countrymuzikant Chris Young op in het park op zondag. De annulering van Derulo’s optreden en de steun van PETA onderstrepen de groeiende aandacht voor dierenwelzijn en de ethische overwegingen die bij het kiezen van locaties voor optredens komen kijken.

< TERUG NAAR

Deel dit artikel met je vrienden