DB_LOGO_2023_WHITE.svg

EVENTS. LIFESTYLE. MEDIA.

Tim Hofman onthult schokkende details over moordaanslag 

Tim Hofman heeft zich in de podcast BROERS van zijn broertjes Sam en Rijk Hofman uitgesproken over de man die hem afgelopen september wilde vermoorden. In de podcast vertelt de presentator meer over de reden van de moordaanslag. 

De man, die gewapend was met een mes en een vuurwapen, liep in september het BNNVARA-gebouw binnen met het plan om Tim Hofman te vermoorden. “Het was hetzelfde pistool als waar Peter R. de Vries mee vermoord is”, vertelde Tim in de BROERS-podcast. De dader meldde zich op de avond van 6 september bij de beveiliging van het gebouw, die daarop de politie inschakelde. 

Volgens het politierapport vond de man Tim te “woke”, wat zijn grootste motief was om de presentator van het leven te beroven. “Hij heeft van mij iets gemaakt in zijn hoofd wat de schuld was van al zijn problemen in zijn leven.” Daarnaast kampte de dader ook met privéproblemen. De zaak zal op 18 september behandeld worden, met twee tussentijdse zittingen op 29 mei en 17 juli. 

Tim Hofman reageerde destijds ook via Instagram op de aanslag die op hem werd gepleegd. De BOOS-presentator liet weten dat hij geschrokken was. “Ik leef nog. BNNVARA, de redactie van BOOS en mijn persoonlijke omgeving vangen me goed op. Over wie de man precies was, hoe hij het voor zich zag en de motieven om me om het leven te brengen, kunnen we nu nog even niets zeggen: dat komt wellicht later.” 

< TERUG NAAR

Deel dit artikel met je vrienden