DB_LOGO_2023_WHITE.svg

EVENTS. LIFESTYLE. MEDIA.

Kritiek op North West voor optreden in de Lion king

Afgelopen weekend markeerde de 30e verjaardag van Disney’s klassieke film The Lion King. Om dit jubileum te vieren, werd een speciaal concert georganiseerd waarin de originele stemacteurs de bekende liedjes uit de film ten gehore brachten. Een onverwachte verschijning op het podium was North West, de dochter van Kim Kardashian en Kanye West, die de rol van jonge Simba vertolkte. 

Tijdens het concert zong de tienjarige North het bekende nummer I Just Can’t Wait To Be King. Hoewel ze duidelijk genoot van haar optreden, ontketende haar verschijning een storm van reacties op sociale media. Veel mensen speculeerden dat haar deelname mogelijk was dankzij de invloed van haar vader. 

De reacties op haar optreden waren overwegend kritisch. Op Twitter uitten velen hun ontevredenheid over North’s zangprestaties. Een gebruiker schreef: “North West’s optreden in ‘The Lion King’ was echt slecht. Het lijkt erop dat ze geen zanglessen heeft gehad en er op het laatste moment is ingezet.” Een andere gebruiker voegde eraan toe: “Ik ben het helemaal eens. Ze is pas 10, maar het leek alsof ze geen enkele zangtraining had gehad.” 

De kritiek richtte zich niet alleen op North zelf, maar ook op Disney. Veel gebruikers vonden dat de keuze om North te casten de kwaliteit en integriteit van de productie ondermijnde. Ze beschuldigden Disney ervan een ‘nepotism baby’ te hebben gecast, een term die verwijst naar iemand die profiteert van familieconnecties voor een carrière in de entertainmentindustrie. Dit bracht bredere zorgen naar voren over hoe invloedrijke families kansen kunnen creëren voor hun kinderen, vaak ten koste van getalenteerde buitenstaanders. Sommigen zagen Disney’s keuze als een teken dat zelfs prestigieuze producties vatbaar zijn voor dergelijke praktijken. 

Ondanks de kritiek waren er ook positieve reacties. Een Twitter-gebruiker gaf toe dat hij waarschijnlijk hetzelfde zou hebben gedaan als Kanye: “Het optreden van North West in ‘The Lion King’ was slecht, maar als vader zou ik mijn dochter ook een podium en een publiek geven als ik het kon. Ik kan geen hekel hebben aan een kind dat niet heeft gevraagd om in de schijnwerpers te staan.” 

Ongeacht de gemengde reacties was het duidelijk dat North West een bijzonder moment beleefde. Haar moeder, Kim Kardashian, was backstage om haar dochter te feliciteren, en video’s van hun knuffel na het optreden werden online gedeeld. Kim was zichtbaar trots op North’s moed om op zo’n groot podium te staan. 

Het jubileumconcert van The Lion King zal herinnerd worden, niet alleen vanwege de nostalgische viering van een geliefde filmklassieker, maar ook vanwege het onverwachte optreden van een jonge ster met een veelbelovende toekomst. 

 

< TERUG NAAR

Deel dit artikel met je vrienden