DB_LOGO_2023_WHITE.svg

EVENTS. LIFESTYLE. MEDIA.

Zo werd de NY Yankee cap een fashion item

We kunnen ons bijna niet meer voorstellen dat er een tijd was waarin de Yankees honkbalpet gewoon een honkbalpet was, gewoon een onderdeel van het uniform van de New York Yankees. Het was functioneel. Het beschermde de ogen van de spelers tegen de zon, hield het zweet van hun voorhoofd en liet zien bij welk team een speler hoorde. Absoluut geen fashion item!

Tegenwoordig is de Yankees-pet everywhere en niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Deze lente/zomer beleeft de cap weer een revival! Iedereen – van atleten, acteurs en muzikanten, tot je ouders, vrienden en kinderen – kent en draagt waarschijnlijk de iconische honkbalpet. De pet bereikte in de ninetees echt een icoonstatus. What happened? Spike Lee happened!

Spike Lee veranderde alles.

New Era, het bedrijf dat caps maakt voor Major League Baseball, werd in 1996 benaderd door Spike Lee. Hij wilde een gepersonaliseerde Yankees-pet – één die niet in het kenmerkende marineblauw van het team was. Nope, Spike Lee wilde iets anders:

“In ’96 belde Spike Lee en vroeg ons om de Yankees honkbal pet in het rood te maken,” zegt Chris Koch, CEO van New Era. “Op dat moment startte de mode- en street culture kant van ons bedrijf. Het veranderde de manier waarop de wereld naar caps keek.”

Spike Lee startte de trend en icons als Jay Z, NAS, Tom Cruise, Julia Roberts namen het snel over! 

New Era bracht kort na Spike’s rode pet meer nieuwe stijlen uit: roze, zwarte, stretchy, fitted en flat-brimmed. De cap overspoelde elke culturele arena. Het was niet meer alleen te zien in stadions, maar ook in mode, muziek en het lokale winkelcentrum. Het werd cultuur.

 

< TERUG NAAR

Deel dit artikel met je vrienden