DB_LOGO_2023_WHITE.svg

EVENTS. LIFESTYLE. MEDIA.

Def Rhymz (53) overleden

Def Rhymz was bekend van hits als Doekoe en Schudden. Onlangs verklaarde hij tijdens een interview met Fernando Halman dat hij aan het wachten was op een donorhart. Hij onthulde dat zijn linker hartklep nauwelijks meer functioneerde, wat resulteerde in drie hartoperaties binnen vier jaar. Om zijn bloedsomloop te ondersteunen, was hij afhankelijk van een steunhart. Tijdens het interview met Halman deelde hij zijn verhaal en benadrukte hij de cruciale rol van het medische hulpmiddel: “Als ik dit niet heb, ben ik dood.”

De gezondheidsproblemen van Def Rhymz, die zijn carrière als rapper begon in 1984, begonnen vier jaar geleden. Hij beschreef de symptomen als volgt: “Mijn ademhaling was slecht, ik hield vocht vast, ik werd dik. Ik begon te hoesten, alleen maar hoesten, hoesten, hoesten.” Het was pas toen hij voor de rechter stond vanwege een snelheidsovertreding dat het advies kwam om zijn gezondheid serieus te nemen. Dit leidde tot een ziekenhuisopname van enkele maanden.

Na de implantatie van het steunhart volgde een intensief revalidatieproces van twee maanden, dat bemoeilijkt werd door een infectie. Def Rhymz sprak over de uitdagingen van deze periode: “Ik moest alles opnieuw leren, zelfs lopen.” Ondanks deze tegenslagen gaf hij niet op. In november benadrukte hij dat hij nog steeds optreedt en geniet van het leven: “Hier treed ik nog steeds elk weekend mee op en doe ik gek mee.”

Het levensverhaal van Def Rhymz illustreert niet alleen zijn veerkracht en vastberadenheid, maar werpt ook een licht op zijn invloed op de Nederlandse hiphopscene. Als een van de pioniers die de Nederlandse rapcultuur hielp vormgeven, heeft Def Rhymz een blijvende stempel gedrukt op het genre. Zijn muziek en karakter hebben jonge artiesten geïnspireerd en zijn bijdrage aan de Nederlandse hiphop blijft enorm belangrijk.

< TERUG NAAR

Deel dit artikel met je vrienden

Subscribe to your weekly dose of great news!

Subscribe